Prettig om kennis te maken!

Mijn naam is Wim Ligthart. Ik ben geboren en getogen in het dorpse Krommenie, en heb zo’n 30 jaar in Alkmaar gewoond. Binnenkort verhuis ik naar het prachtige dorp Onstwedde, gemeente Stadskanaal (op de grens van de provincies Drenthe en Groningen). Ik woon samen met mijn vriendin en ben vader en stiefvader van 3 jongvolwassenen die inmiddels een zelfstandig leven leiden.

Klussenbedrijf

Een aantal jaar geleden heb ik het over een andere boeg gegooid en heb ik – na 28 jaar werken als chef-kok – besloten om van mijn grote hobby mijn werk te maken. Ik woonde toen al een kwart eeuw in Alkmaar-centrum in een prachtig jaren ’30-huis met hoog plafond, glas-in-loodramen, authentieke paneeldeuren, en… altijd wel iets te repareren of op te knappen. Een uit de hand gelopen hobby, dus. Het is mijn hele leven al zo geweest dat wat mijn ogen zagen, mijn handen konden maken. Enfin, ik was bijna 50, en naar mijn gevoel was het nu of nooit. Zo ben ik gestart met mijn eigen klussenbedrijf.

Een nieuwe stap: Meubelmakerij Wim Ligthart

Dit heb ik vele jaren met veel plezier gedaan. En toen kregen mijn vriendin en ik de kans om te verhuizen naar het prachtige dorp Onstwedde! Nu kennen wij deze omgeving al vrij goed omdat we hier al jaren een vaste plek op een camping hebben. We hoefden dus niet lang na te denken en hebben deze kans om te verhuizen gegrepen. We gaan naar een wat kleiner jaren ’30 huis (de kinderen zijn immers de deur uit), waar ook wel weer het nodige aan te klussen valt. Bij dit leuke huisje zit een hele, héle grote tuin en een ruime schuur als werkruimte voor mij. Dit maakt het voor mij mogelijk om mijn al langer gekoesterde wens om meubels te maken nu ook daadwerkelijk uit te voeren.

Eerst verhuizen

Momenteel zijn we druk met de (voorbereidingen voor de) verhuizing, en daarna met klussen aan het huis. Ik verwacht medio 2023 te starten met Meubelmakerij Wim Ligthart.

Wie weet kan ik tegen die tijd ook wat voor u betekenen!

Met vriendelijke groeten,

Wim Ligthart

KvK: Alkmaar 62527061