Prettig om kennis te maken!

Mijn naam is Wim Ligthart. Ik ben geboren en getogen in Krommenie, maar woon al zo’n 30 jaar met veel plezier in Alkmaar. Ik woon samen met mijn vriendin en ben vader en stiefvader van 3 adolescenten die een steeds zelfstandiger leven leiden.

Klussenbedrijf

Een aantal jaar geleden heb ik het over een andere boeg gegooid en heb ik – na 28 jaar werken als chef-kok – besloten om van mijn grote hobby mijn werk te maken. Ik woon al een kwart eeuw in een prachtig jaren ’30-huis met hoog plafond, glas-in-loodramen, authentieke paneeldeuren, en… altijd wel iets te repareren of op te knappen. Een uit de hand gelopen hobby, dus. Het is mijn hele leven al zo geweest dat wat mijn ogen zagen, mijn handen konden maken. Enfin, ik was bijna 50, en naar mijn gevoel was het nu of nooit. Zo ben ik gestart met mijn eigen klussenbedrijf.

Geen radio

Volgens klanten ben ik vrij rustig en werk ik het liefste aan een stuk door. Dat klopt ook wel. En hoewel ik een enorme muziekliefhebber ben (van jazz tot klassiek, en van Joni Mitchel tot Frank Zappa) werk ik overdag toch echt zónder radio. Dan kan ik mezelf tenminste horen nadenken.

Vrijblijvend kennismaken

Voordat ik een klusopdracht aanneem, kom ik meestal eerst even vrijblijvend langs om kennis te maken (elkaar de hand te schudden en elkaar in de ogen te kijken). Dan kan ik ook gelijk kijken wat er moet gebeuren en een zo goed mogelijke inschatting maken van de werkzaamheden en de kosten. Want goede afspraken maken goede vrienden, vind ik. Als de klant er dan over heeft nagedacht en akkoord is, plan ik de opdracht in.

Dit ben ik in een notendop. Vanzelfsprekend hoop ik ook met u te mogen kennismaken!

Met vriendelijke groeten,

Wim Ligthart

KvK: Alkmaar 62527061